Láska, energie lásky

Posted by on Úno 8, 2023 in Jan Světlák | Žádné komentáře

zářič Lásky z naší kolekce Kristall waves

Láska je alfou i omegou našich životů. Z lásky se rodíme, lásku ve svých životech hledáme a na konci našich dní se do lásky i vracíme. Láska je to, co nás naplňuje, ať je to láska k partnerovi, dětem, našim bližním, práci, místu, zvířatům, Bohu, či sobě samým. A právě sebeláska je základní stavební kámen k lásce jako takové. Pokud máme v sobě lásku, jsou naše projevy vůči druhým láskou naplněny a nejsou to jen prázdná slova. Akce vyvolává reakci a každá láska která je vysílána se nám vrací v mnoha podobách a my to cítíme …  ve finále je to život, který milujeme takový, jaký je. 

Takový projev je harmonický a naopak  energetické bloky a nemoci jsou projevy disharmonie, kdy energie v našem těle neproudí plynule a harmonicky. Představíte-li si čakrový systém v těle, můžete vidět hlavní dráhu energií, které jí protékají (kundalini, chi, prána). Láska se spojuje se srdcem, kterému je přisouzena čtvrtá čakra srdeční.

Pokud cítíme lásku, srdce se otevírá (srdeční čakra je aktivnější) a zvyšuje se naše citlivost, empatičnost i energetická vnímavost. Lásku vnímáme, že vyzařujeme, lásku i cítíme, že se nám dostává. Čím víc, tím víc se cítíme šťastní a naplněni. Pakliže se však zdržujeme v prostředí a atmosféře, které vnímáme negativně, v pocitovém nekomfortu, ve strachu, srdce se uzavírá. Při zvýšené citlivosti otevřeného srdce takové projevy totiž zesíleně emocionálně ubližují a tak na ně srdce reaguje automaticky uzavřením. Cítíme se stísněně, bez energie. Jakmile se dostaneme do pozitivního prostředí, sevření se uvolní a opět energie můžeme vnímat a přijímat. Včetně lásky.

V případě, že jsme negativnímu prostředí vystaveni pravidelně, dlouhodobě, či opakovaně intenzivně a nevyvažuje se to průběžně opakem, srdce zůstává tak často uzavřené, až se vytvoří u srdeční čakry blok na příjmu energií a nejsme schopni přijímat v dostatečné míře to, co k nám proudí a je nám určeno. Naše citlivost je razantně snížena a projevy lásky vůči nám vyhodnocujeme na základě slov ne skutečného procítění, protože je to omezeno či znemožněno. Život je chudší, barvy blednou a naše dny upadají do šedi a stereotypu přežívání. Naše vnímání se přesouvá ze srdce čistě do hlavy. Vše posuzujeme na základě rozumu a logiky, s ochuzeným podpůrným vnímáním emocionálním. Ztrácíme vyváženost rozumu a citu, hlavy a srdce tak, jak nám to má být přirozené.

Takové bloky mohou vzniknout a také nejčastěji vznikají i negativními projevy okolí, kterým jsme vystaveni jako děti, které jsou od narození přirozeně otevřené a láskyplné. Blok může vniknout také častým nošením černého oblečení, neboť černá barva energie nepropouští.

Pokud se o svůj energetický systém, tedy energetické tělo nestaráme ideálně stejně tak jako o tělo fyzické, takové energetické bloky na čakrách vzniknou tím, čemu jsme v životech vystavováni při ignorování nefyzické složky našeho Já.  Pozitivně můžeme energetickou harmonii podporovat meditací, pobytem v přírodě, která nám pomáhá s otevřením a čištěním, nebo činností, která v nás vyvolává láskyplné či radostné pocity. Naopak zhoršit stav můžeme pobytem v prostředí bez zeleně a slunce, sledováním nepozitivních pořadů v televizi, špatnou životosprávou.

Mnoha nemocem lze předejít právě uvědoměním si významu energií v našich životech a vhodném přístupu k nim a láska, ta je nejvýznamnější z nich všech, neboť je čistou esencí jednoty, ze které jsme byli stvořeni.

A tak jako s problémy fyzického těla a projevy nemocí skrze něj napomáhá klasická medicína a lékaři, s energetickými bloky a disharmoniemi pomáhají terapeuté. Není správné ignorovat či znevažovat ani jednu stranu, neboť potřebujeme oba.

Zářič Lásky, který Vám chci touto cestou přiblížit, je pomůcka projevující se jako terapeut, specialista na srdeční čakru, odblokování a rozproudění energií lásky v těle.

Systematicky, programově pracuje nejprve na rozpuštění bloku srdeční čakry. To je první fáze. Pokud si jej nasadíte a nic necítíte, případně cítíte nepříjemné pocity v těle (zejména kolem srdce), znamená to, že začal pracovat. V takovém případě jej nesundavejte, naopak, nechte jej pracovat (pokud o odstranění bloku stojíte). Podle intenzity problému ve Vašem energetickém systému bude pracovat odpovídající intenzitou i dobou. Může to být záležitost několika dní, než se dopracuje k odstranění takového hutného bloku. Pokud by negativní projevy jeho práce byly hodně nepříjemné, lze jeho působení rozdělit do několika časových úseků, nemusíte to protrpět v kuse. Jednou to však dokáže a nepříjemný pocit poleví.

Jeden z takových vjemů působení této první fáze :   byl to palčivý pocit, jakoby mi něco propalovalo pájkou oblast u srdce, což bylo hodně intenzivní. Po nějaké době jsem však slyšitelně vnímal lupnutí, až jsem se podivil, že to snad slyším, ale v zápětí se mi po těle rozproudila hřejivá a nádherná energie, která mne zaplavila a já začal plakat, neboť jsem si uvědomil, že to znám, jen jsem to už dlouho necítil a neuvědomil si, jak moc mi to chybělo. Zapomněl jsem na to nepříjemné, co jsem cítil chvíli předtím. Jako bych se i styděl, že jsem tam blok měl, teď jsem byl šťastný. Po chvíli jsem si na tu krásnou energii zvykl, ale mnohé se společně s tím u mne změnilo.

Pokud blok nemáte a zářič začne pracovat rovnou na doplňování a rozproudění energií, je to již příjemný pocit, který Vám napomáhá udržovat se v těch “správných” energiích. Nejenom že se Vy budete cítit příjemně, ale energie zářiče bude působit ve Vaší auře, tedy i Vašem okolí a tím bude zjemňovat projevy lidí, kteří se do Vaší přítomnosti dostanou. To zase zpříjemní situace ve kterých jste Vy v době, kdy s Vámi zářič lásky pracuje.

Energie vhodné pro působení zářič (stejně jako lidský terapeut) zprostředkovává, nejsou v něm uloženy. Díky tomu není jeho energetická životnost časově omezena do vybití, ale máte jednoho stálého výborného terapeuta vždy po ruce, když jej budete potřebovat.

Rozhodně se nejedná pouze o amulet, nebo tématicky zaměřené polodrahokamy s jejich vlastnostmi v amuletu. Jde o skutečně funkční dalo by se říci až magickou, vysokovibračně naprogramovanou energetickou záležitost, jistě využívanou i dávnými duchovně rozvinutými civilizacemi. Ale pro naše potřeby bych řekl, že jde o malého/velkého láskyplného pomocníka, kterého si jistě také zamilujete …

Jan Světlák

5.2.2023

…………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………….

Témata, kterým se věnuji ve většině svých článků, jsou předmětem teoretických i prakticko-terapeutických částí, zahrnutých v mých kurzech “Vědomá kristallizace ”

.
.

..

Napsat komentář

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien