Malé hvězdy Metody intuitivního vidění… Klárka – 2. část

Posted by on Dub 6, 2015 in Intuitivní Vidění | Žádné komentáře

V předchozím díle věnovaném Klárce jsem nastínil, že o ni ještě brzy uslyšíte. Jen pro připomenutí – 7 dioptrií jedno oko a 3 dioptrie na druhém –  před kurzem.

I stalo se, že po osmi měsících, co jsme se s Klárkou neviděli, jsem byl dotázán z TV Barrandov, zda bych jim na některém z mých studentů prakticky ukázal, jak metoda intuitivního vidění funguje. Hned jsem si vzpomněl na Klárku a její živou povahu, která snad stres před kamerou ani nemůže mít. Zavolal jsem její mamince, slovo dalo slovo a Klárka byla už nejenom naší, ale i televizní hvězdou…

Natáčení tohoto šotu trvalo téměř 2 hodiny a bylo natočeno hodně materiálu. Klárka skutečně jako malá profesionálka neúnavně předváděla, co vše dokáže. Četla z blízka v masce, ukazovala dívání se do dálky na vzdálenost až 14ti metrů, a to jak oběma, tak i jedním a druhým okem zvlášť. Udělala mi velikou radost, protože evidentně poctivě trénuje a vidění má stále perfektní.

S výsledkem natáčení jsem byl velice spokojený… Bohužel však již ze svých zkušeností vím, že pokud se natočí velké množství materiálu, je jen na samotném redaktorovi, co z něho a v jaké souvislosti sestříhá a použije. Toto jsou věci, které nijak neovlivním, proto je pro mne nejdůležitější vědět, že jsem sám nezklamal a ukázali jsme, co jsme mohli.

Tento „Pan“ redaktor byl člověk, se kterým se mi spolupracovalo výborně – jednal narovinu a skutečně objektivně. Velice si vážím toho, že si na rozdíl od jiných neudělal nezvratný závěr ještě před návštěvou, ale vše si srovnával až na místě. Navíc jsem dostal bonus – jelikož jsem poskytl svůj čas pro rozhovor jemu, vrátil mi to stejnou mincí a poskytl svůj rozhovor i mně…

No a když už jsme byli v těch rozhovorech, tak jsme si ještě popovídali, teď už uvolněně, i s maminkou Klárky. Když se na to dnes kouknu zpětně, musím se některým pasážím smát – například pokud se bavíme o nemocném oku, přičemž dioptrie jsou přeci na obou očích, jenom na jednom jsou téměř dvojnásobné a toho se držíme :-).

Tak jako tak mám z naší malé princezny radost a děkuji i její mamince Janě za jejich přístup. Málokdy dostanu zpětně reakci rodičů po kurzu a pokud se jedná o zlepšení zraku, potom jsou ty zpětné reakce pro mne mnohem hodnotnější…

Rád bych na závěr ještě malé dovysvětlení věcí :

Ve svých příspěvcích ukazuji hlavně děti, které si napravily vidění. To z toho důvodu, abych ukázal, že tato metoda je funkční, ať se to někomu líbí nebo ne, jelikož jsou i tací, co investují mnoho sil a času na vyvracování tohoto faktu.

Závěry z onoho vědeckého zkoumání v Itálii jsou již známé a veřejně budou představeny na mezinárodní konferenci v Itálii na konci dubna. Samozřejmě si tyto výsledky nenecháme pro sebe. Metoda je bezpečná a funkční!!!

Chtěl bych však podotknout, že tato metoda je určena nejen pro děti slabozraké či nevidomé. Podle mého názoru je náprava vidění pouze jeden z prokazatelných efektů aktivace CIV (centra informačního vnímání). To má za důsledek mnoho dalších pozitivních změn, jako jsou možnosti navýšení IQ, či zlepšení soustředěnosti a další efekty projevující se u dětí, které tento kurz absolvovaly.

Tyto efekty pomáhají v životě nejenom dětem s vadou zraku. Reaguji tak na fakt, že v poslední době klesá zájem rodičů o kurz u těch dětí, které mají zrak v pořádku. Samozřejmě jsem rád, pokud mohu pomoci těm, kteří to potřebují nejvíce, ale dveře jsou otevřené všem.

Jan Světlák – lektor


V těchto příspěvcích ukazuji výsledky svých studentů, které dosáhli na mnou vedených kurzech (za výsledky jiných lektorů nejsem odpovědný). Tyto schopnosti mohou studenti svou pílí a tréninkem dále rozvíjet, k čemuž jim budu rád nápomocen.

Napsat komentář

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien