Jak je to s maskou pro metodu Marka Komissarova?

Častokrát narážíme na pochybnosti týkající se regulérnosti masky, která je nejběžněji používána pro aktivaci mimosmyslového vnímání vyučovanou v rámci metody Marka Komissarova. Rád zde uvedu své zkušenosti a odpovím na dosud nezodpovězené otázky, ze kterých tyto pochybnosti vychází.

Předně bych chtěl uvést, že maska Mindfold, která je tou zpochybňovanou maskou, není první, která se v metodě používala. V prvopočátcích se používala šitá plátěná maska, která vznikla na zakázku pro tuto metodu. Jelikož jsme dospělé začali vyučovat vidění teprve v nedávné době (dlouho jsme žili v přesvědčení, že rozkoukat se zřejmě ani nemohou), byla tato schopnost dlouho vyučována pouze u dětí do 12ti let.

Děti byly s touto první maskou vyučovány se zavřenýma očima, jelikož maska kopírovala obličej i s očima a tyto nemohly být otevřené. Ačkoliv i takto děti zmiňovanou schopnost dokázaly aktivovat a viděly, samotnou aktivaci a rozvoj schopnosti tento způsob však značně ztěžoval, neboť jde stále o to, přesvědčit se vnitřně, že vidět možné je. To je mnohem snazší, pokud jsou oči otevřené a tedy později autor metody nalezl právě zmiňovanou masku Mindfold, která je vyrobena tak, že ve vnitřním výřezu lze oči otevřít, přičemž jsou oči lemovány černým silným molitanem tak, aby vidět nebylo. Výrobce i u svého výrobku tuto světlonepropustnost uvádí. Zde je však nutné podotknout, že maska musí být dobře nasazena. To je úkolem lektorů, kteří metodě vyučují. Pokud se maska správně nasadí, lze oči otevřít a přesto přes masku očima nevidět.

Vnitřně je každý přesvědčen, že s otevřenýma očima vidíme, se zavřenýma nevidíme. Tedy je snazší se přesvědčit o tom, že vidět lze, když máme oči otevřené. Pokud se schopnost správně a sám podotýkám odborně aktivuje, děti přes masku uvidí, i když je správně nasazena. Sám při kurzech děti vedu k tomu, aby si masku správně nasadily, zjistily, že s otevřenýma očima nevidí, v tom se přesvědčíme několikrát a teprve potom, schopnost aktivujeme, aniž bychom mezitím s maskou na očích manipulovali. I když se s maskou nehýbe, děti při správném postupu velice rychle schopnost aktivují. Následně v přesné posloupnosti a sestavenými cviky vidění zdokonalují a stabilizují. Díky této masce dosahují žádané schopnosti mnohem rychleji a tedy následně, když je vidění na výborné úrovni přecházíme k dalšímu bodu, a to vidění se zavřenýma očima (u dětí s dobrým fyzickým zrakem), nebo napasováním tohoto alternativního vidění k očím fyzickým (u dětí s brýlemi).

Tento postup mohu zaručit pouze u oficiálních lektorů metody Marka Komissarova. Samozřejmě, že vše vypadá velice jednoduše a objevují se podnikavci, kteří se rozhodli „rozkoukávat“ děti po svém. Maska Mindfold je vyráběna pro relaxaci do letadla a je samozřejmé, že pokud si někdo masku špatně nasadí – což je vidět zejména na videích, které jsou uveřejněny pro zpochybnění naší metody, může různými skulinkami koukat fyzickýma očima. Špatně nasazená maska je však patrná, není nasazena rovnoměrně atd …

Jelikož se masky Mindfold dají sehnat pouze ze zahraničí, dodací je lhůta dlouhá, a proto jsme si často museli vypomoci jiným způsobem. Věřte mi, že kouzlo není v masce, máme studenty, kteří pracují v začerněných a přelepených lyžařských brýlích, či maskách jiného typu. Sám mám nahraná videa, kde se pracuje i v jiných maskách a jelikož se strhla pozornost veřejnosti na nejčastější masku, je zřejmě čas tato videa ukázat.

Nepotřebuji nikoho individuálně přesvědčovat o reálnosti naší metody, myslím, že pokud lidé vidí děti, které po kurzu odkládají brýle a slepí začínají vidět, je zbytečné bavit se o regulérnosti masek. Přesto jsem s Markem Komissarovem natočil při jeho nedávné návštěvě video, ve kterém názorně ukazujeme funkčnost našich masek i vidění v masce jiné. Tuto masku jsem připravil upravením plaveckých brýlí s černou gumou kolem očí, kterým jsem nejprve černou barvou přestříkal skla oboustranně, následně jsem vložil do vnitřní části zateplovací fólii na radiátory (polystyren s hliníkovou fólií) a nakonec přelepil čtyřmi vrstvami černé izolepy. Teprve potom byl Mark s výsledkem spokojený a začali jsme natáčet. A světe div se …. oni vidí.

 

 

Je mi jasné a ze zkušenosti vím, že pokud má někdo jasno o tom, jak to nefunguje ještě předtím, než se na věc podívá, nepřesvědčí jej sebelepší argument a sám si najde další vysvětlení, jak to může být. Ale také vím, že kdo si tuto metodu najít má, ten si ji najde a změnit život si může…

Zajímavý je i fakt, že naše kurzy začínají vyhledávat i oční lékaři, kterým se do rukou dostaly naše děti s odloženými brýličkami :).

Postupně začnu zveřejňovat videa, na kterých jsou převážně děti, které již bez brýlí vidí, ačkoliv jejich vada byla „neléčitelná“. Bohužel nemám svolení ke zveřejnění všech případů, kdy jako důvody jsou nejčastěji právě obavy z reakce skeptických lidí na něco takového. Bohužel při pohledu na komentáře pod mnoha články a videi, či kontra-videi, musím říci, že tento důvod chápu … Snad bude líp a jednou se bude tato metoda brát vážně. Mimochodem, v prosinci by měly být zveřejněny výsledky prvního rozsáhlejšího vědeckého výzkumu Komissarovovy metody z Itálie a velice rád je zde zpřístupním.

Připojím ještě jeden svůj názor – nedivím se pobouření skeptické veřejnosti – vyrojilo se mnoho „intuitivních učitelů“. Hodit však do stejného pytle, po návštěvě některého z nich, i naši původní a účinnou metodiku, mi úplně fér nepřijde. Nechtěl jsem (a Marka jsem od toho také odrazoval) nijak reagovat na všechny ty výzvy k dokazování, jelikož bychom následně očišťovali i ostatní plagiátory. Ale přeci jen, pokud ukážeme své vlastní skutečné výsledky, lidé si najdou cestu k nám.

Přeji všem jasnou mysl a snad na viděnou.

Jan Světlák – lektor kurzů metody Marka Komissarova

22 Komentáře

  1. Azizi
    16.1.2016

    Dobrý deň,

    chcela by som sa spýtať, či nakoniec prebehol nejaký ten vedecký výskum? Dajú sa na internete niekde dohľadať výsledky? Aspoň abstrakt?

    Osobne intuitívnemu videniu neverím a som rada, že existujú ľudia, ako klub skeptikov, ktorí sa niečo také snažia objektívne spochybniť.

    Otázka viery je však samozrejme jedna vec a pravda druhá…

    • Kristall
      20.1.2016

      ano, výzkum proběhl a dopadl pro nás výborně, jenom dostat do rukou nějaký materiál je oproti původnímu slibu dost velký oříšek. V současné době máme však již z výzkumu a jeho závěrů zpracovaná 2 videa, která jsou i otitulkovaná a doufám, že v brzkou dobu je i zveřejníme.

      • Azizi
        23.1.2016

        Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď. Som zvedavá na videá. Aj keď u mňa by zavážili asi jedine výsledky publikované v nejakom odbornom karentovanom časopise, teda aj s voľne dohľadateľným abstraktom. Ale dosť pochybujem, že by sa vedci týmto niekedy začali seriózne zaoberať. Hlavne by musel byť nevyvrátiteľne dokázaný fakt, že je to naozaj možné. A to podľa všetkého dokázané nie je. Inak je to pre mňa absolútne sci-fi. Keď som ako malá pozerala v TV Davida Copperfielda, tiež mi tie kúzla prišli ako skutočnosť. Vravela som si, že to snáď ani nie je možné, že je to len trik. Minimálne určite vyzerali uveriteľnejšie ako toto.

        Po prvé z biologického hľadiska sa to zdá byť absolútne nemožné… Po druhé nikomu sa ešte vidieť bez očí nikdy nepodarilo, až teraz zrazu na nejakých „špecializovaných“ kurzoch. Tiež som ale proti názoru, že ak niečo zjavne neexistuje, netreba sa tým už ďalej vôbec zaoberať. Určite je veľmi dôležité takýto fenomén čím skôr definitívne vyvrátiť alebo potvrdiť.

        V každom prípade som presvedčená o tom, že je tu toho oveľa viac, než súčasná veda dokáže pochopiť. Možno niektoré veci, ktoré sa nám momentálne zdajú ako niečo nevysvetliteľné, nadprirodzené (ako v minulosti trebárs obyčajný blesk) raz budú úplne prirodzené a jasné.

        • Kristall
          25.1.2016

          Děkujeme za reakci. Pokud budeme mít jakýkoliv další materiál z výzkumů, jistě jej zveřejníme. Sami jsme zvědaví na další vědecké závěry. Momentálně jsme rádi i za videa, protože do určité doby to bylo pouze na základě důvěry v ústní podání p. Komissarova.

          • Ludvík
            3.12.2016

            Proč jste ta videa nezveřejnili?

          • Kristall
            4.12.2016

            videa jsou od tohoto článku zveřejňována a přehledně jsou k nahlédnutí pod tímto odkazem – https://kristall-centrum.cz/lektor/videni/ . V médiích je nezveřejňujeme, po posledních zkušenostech s médii je zveřejňujeme pouze sami zde na stránkách. Nějakou dobu je sice útlum, neboť se často jednalo o podobné oční vady se stejným výsledkem anebo jsme nedostali souhlas s uveřejněním. V poslední době opět nějaká videa vyvěsíme, i když se jedná opět o podobné případy, je dobré po čase přispět něčím aktuálním. Momentálně máme ve střihu tři dětská videa. Děkujeme za zájem

      • Ludvík
        4.12.2016

        Asi jsem svou otázku napsal příliš stručně, takže nebyla dobře pochopena. Měl jsem na mysli videa z vědeckého výzkumu, o kterých píšete v příspěvku na této stránce 20.1.2016.

  2. Lukas
    15.10.2015

    Ještě bych vám a panu Markovy chtěl vyjádřit upřímnou podporu za vaši práci. Obzvlášť v této utrápené, hnusné, odporné a Rusofóbské společnosti, která nám tady v současné době dominuje a jejíž součástí nejsem a ze samotné podstaty její povahy ani nemohu být.

    Hezký den.

    • Kristall
      16.10.2015

      Děkuji za Vaše slova podpory. Mnoho z napsaného vnímáme podobně, jen mi trvalo delší dobu, než jsem se s tím smířil, abych mohl jít dál. Naštěstí se ukazuje mnoho lidí, kteří vnímají svět našima očima a pro ty má smysl v této práci pokračovat … A jedeme dál 🙂 Děkuji JS

  3. Lukas
    15.10.2015

    Každý vidí jen to, co chce vidět, tak, jak to chce vidět a v takovém množství, v jakém si to jen připustí….
    Jen hlupák a západní konzument odpadků všeho druhu odmítá možnosti rozšířit své poznání. Jediným důvodem takového jednání je jeho vlastní poslušnost. Poslušnost společnosti, která to na základě své přemoudřelé vše-vzdělanosti a tudíž výjimečnosti automaticky pokládá za fikci a podivínství. Bohužel si tato západní pseudokultura neuvědomuje, že její moudrosti či vzdělání propadá se do hlubin stále rozpínajícího se nekonečného EGOIZMU!
    Sama sobě brání západní společnost dalšímu poznání tím, že vybudovává společenské autobloky, které zavádí umělou myšlenkovou normalizaci.
    Realita je však taková, že smyslů nemáme pouze pět, ale pouze pět smyslů jsme si dovolili nevyřadit z funkce. A právě tím, že jsme si pečlivě zavedli hranici “ pět smyslů a dost, tak se nemůže nikdo divit, že má prostě jen pět smyslů a to ostatní co se mu hlavou honí je jen fikce automaticky zatlačována do pozadí…
    To by to přeci měl pak každý že…
    Jenže jak se říká: Když dva dělají totéž, není to totéž!
    Když dva kuchaři, uvaří jídlo podle jednoho receptu, konečný výsledek nebude stejný! Může býti dosti blízký, jestliže jsou ze stejné školy 🙂 ….

  4. Míra
    9.9.2015

    Tohle mě mega dostalo 🙂 věřím že je to možné však i ve starých kulturách o tom mluví.
    Ale chtěl bych se zeptat jestli se to nedá učit prostě jen tak doma a bez těch brýlí !!
    Rozhodně se o to budu dál zajímat

    • Kristall
      13.9.2015

      aby se to člověk naučil sám je málo pravděpodobné, to se spíše naučíte způsob, jak podhlížet. Pokud se tuto schopnost chcete skutečně naučit, je třeba vyhledat odborně vyškolené lektory. Pro dospělé je to bohužel pouze autor Mark Komissarov na svých kurzech.

    • Kristall
      20.1.2016

      metod, jak se to dá naučit je vícero. Toto není jediná metoda, ale je podložená a tak ji zprostředkováváme. U nás je dostupná právě metoda M. Komissarova, ale zabývá se podobnou aktivací například p. Bronikov z Ruska, či jsou i dálnovýchodní způsoby.

  5. Nina
    22.5.2015

    Verim, chodi tam moje dve kamaradky a jedna z nich nosi bryle a ted dokaze videt i bez bryli, rada bych sice na kurz chodlia ale 3 500 nebo kolik je prece jenom na 5 dni moc. Jinak dobry 🙂

  6. m.
    3.3.2015

    Kdo nechce vidět , prostě neuvidí, ať jsou důkazy jakékoli, takže skeptik zůstane skeptikem a je škoda času jim něco dokazovat.
    To raději jděte svou cestou a neztrácejte čas zbytečným dokazováním, zvládnete tak mnohem víc prospěšné práce a pomoci ostatním.
    Nedejme už skeptikům ani ani píď svého času, je to jako házet perly sviním .

    • Haluz
      21.12.2015

      Boužel se pletete a odepíráte šanci skeptikům na probuzení. Je lehké říct ten se nezmění nemá to cenu… ale zkuste místo takového člověka změnit to je pravá výzva.. Já totiž byl skeptik ukázkový případ. Odmala jsem měl z fyziky premiant ale, logické myšlení nad únosy jsem jen pohrdavě mával rukou a šířil jsem bludy nehorázné. Byl jsem egem totálně ovládnut a přesně ten poslední co by se takto mohl změnit a ejhle jsem tady, jsem cca 2 roky probuzen a jsem za to velice vděčný v klíčovou dobu sbírání informací kdybych se nedočetl dostatek správných názorů nezávislých a nezaujatých. Tak bych se nedal správnou cestou.. stále bych žil tím naprosto nesmyslným životem který vedl totálně do hnoje.. to probuzení bylo přesně v tu dobu mayského přechodu. Jsem přesvědčen že jsem zažil přesně to co mayové předpověděli doslova a dopísmene vrchol mého probouzení byla doba přechodu na rok 2013 od té doby to pozvolna se uklidňovalo ale ty první dva měsíce nezapomenu, den co den se mě staly 2-3 nejde nazvat jinak než zázraky. Málem jsem se z toho scvoknul jelikož to byly takové věci jakože souvislosti ale takové extrémní náhody že tomu nelze uvěřit. A nejen to to byly ty běžné zázraky, ty byly proložene zcela nezpochybnitelnými a nevysvětlitelnými fakty na které mám svědky. Třeba v jeden den jsem tak zlehknul že jsem udělal nemožnou věc přitáhl jsem se na pár prstech na takovém místě kde bych ani svou poloviční váhu nebyl schopen zvednout protože to klouzalo.. kámoš to viděl.. potom zkrátka všechno jakmile přišel ten klíčový moment tak nastal spád událostí náhod a den co den se mi potvrzovala správnost rozhodnutí. Doslova jsem cítěl tu úlevu toho patrona nademnou.. všechno mi zpětně došlo.. dostával jsem vcelku jasné ale nepřímé znamení v různé podobě většinou karmických,.. kdy jsem si jasně kvůli něčemu nabil hubu… a já jak blbec to tvrdě ignoroval přehlížel a jak hlupák nepochopil co se mi tím snaží něco nebo někdo říct.. díky tomu jsem dělal všechno blbě a stálo mě to roky nejlepší části života.. ale nadruhou stranu, bez toho bych se neprobudil… je to úžasně propojené… neocenitelné.. žádné peníze nejsou schopny ani zdaleka dodat ten pocit jaký přináší probuzení a je to soustavný pocit.. jakoby život dostal nějakou váhu začnete si připadat jako že jste k něčemu že někam patříte přitom můžete být úplně sám a nedělat nic.. Kdyby se toto událo v mysli každého neexistovalo by rázem zlo, bylo by nelogické a nesmyslné.. nikdo by zlo nepáchal protože by věděl že to je jen k jeho škodě… lidé si dnes myslí že pácháním zla si nějak pomohou, ano dolů a níže, k horšímu místo vzestupu a rozvoje úpadek… a to jen kvůli nějakým 80ti letům i kdyby v tom největším přepýchu, co to je proti věčnosti ve srabu ?

      • Kristall
        20.1.2016

        děkujeme za příspěvek, ale k jeho pokračování – pokud jste věci pochopil a uvěřil, jak píšete, proč další snahy o individuální přesvědčování ? Bohužel, touto cestou nejdeme, budete přesvědčovat jednoho, ten se možná přesvědčí, ale další bude chtít také individuálně, protože ten předtím nemusel být objektivní atd atd. Čas je vzácný a tato metoda je tu proto, aby pomáhala, ne přesvědčovala. Nepotřebujeme přesvědčovat, Ti správní k nám přichází a věřte mi nebo ne – funguje to

  7. Romana Sejk
    1.2.2015

    .. napada me me oblibene vse vyjadrujici prislovi ..

    Ten, ktery tvrdi,
    ze neco nejde,
    at nezdrzuje toho,
    ktery to prave dela..

    cinske prislovi

    Romana

  8. Eliška
    12.11.2014

    K tomu mohu jen dodat můj oblíbený citát: „Nikdy se před nikým neospravedlňuj, neboť ten kdo tě má rád to nepotřebuje a kdo tě rád nemá tomu stejně neuvěří…“

    Já věřím a přeji hodně sil a trpělivosti v „boji s nevěřícími Tomáši“ 🙂

    Eliška

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien