Nevěřte špatným prorokům

Posted by on Bře 5, 2019 in Jan Světlák | Žádné komentáře

Také často slýcháte rádoby moudré rady starších a zkušenějších lidí o tom, co by jste měli dělat, znechucují vám vysněné cíle a navádí na alternativní možnosti, které Vás vůbec nelákají? V poslední době toho slýchám až moc a vůbec se nemusí jednat o starší anebo zkušenější lidi. Moje reakce tyto radili většinou zaskočí a Vám radím to samé – nevěřte jim !!! 

Ten důvod je prostý:

Není jenom jediná správná cesta, která je univerzální pro všechny. Každý člověk je jiný. Každý člověk jde svou vlastní cestou, která koresponduje s jeho myšlením a životním přístupem. Na této cestě sbírá zkušenosti a tak při pohledu zpět může vidět, co bylo dobré a co zbytečné, ovšem pouze a právě pro jeho vlastní cestu. Tedy i když dotyčný vypadá sebemoudřeji a jeho projev je sebepřesvědčivější, nevěřte mu.

Ve skutečnosti svou snahou pouze ukazuje, že jeho cesta k Vašemu vysněnému cíli nevede a pokud jej poslechnete, svého snu nedosáhnete. Maximálně Vám ukáže cestu k onomu jím nabízenému alternativnímu cíli.

Pokud jeho rady přijmete, přijímáte ve skutečnosti nový negativní program, neboť energie následuje myšlenku; přitahujeme to, na co myslíme, i jak na to myslíme atd… těch pravidel je mnoho a jsem si jist, že mnoho těchto pravidel znáte sami.

Takže takovým přijetím jste si sami dosažení svého snu znemožnili, neboť se Vám v životě začnou odehrávat situace tak, že se vysněný cíl stane již nedostupným. 

A proto nevěřte těmto špatným prorokům, nenechte se jimi programovat a poslechněte si raději někoho, kdo Vás k dosažení Vašeho snu správně nasměruje, ideálně vlastními zkušenostmi.

Hranice a obtížnosti při dosahování takového snu máme pouze ve své hlavě. Já setedy na tyto “zlé proroky” nezlobím, oni to totiž myslí skutečně dobře, ale nevidí jinou než vlastní cestu. A tak je tedy při vyslechnutí jejich rady a názoru pouze polituji, protože jejich cesta má hranici, kterou oni nemohou překročit a já ji tam nemám 🙂

Nevzdávejte se svých cílů, nenechte se odrazovat ani nescházejte ze své cesty. Dělejte to, co Vás naplňuje a dělá šťastnými, protože je to Vaše jedinečná cesta, ať již si okolí o Vás myslí, co chce. A kam až to vede? Přeci tam, kam jste si nastavili vlastní hranice 🙂

A tak Vám přeji šťastnou cestu Vašim životem, ať ji jednou můžete svými dobrými radami předávat dál 🙂

 

Jan Světlák

5.3.2019

………………………………………………………………………………….

Témata, kterým se věnuji ve většině svých článků, jsou předmětem teoretických i prakticko-terapeutických částí, zahrnutých v mých kurzech “Vědomá kristallizace ”

…………………………………………………………………………………
.


.

.

.
.

..

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien