Poděkování příznivcům a nový pohled na přednášky – Jan Světlák

Posted by on Říj 14, 2015 in Jan Světlák | Žádné komentáře

DSC_00081

.

.Poděkování příznivcům a nový pohled na přednášky

Jan Světlák 16.9.2015

.

Vím, že na našich stránkách webových i Facebookových mám mnoho přátel a příznivců, kteří mne významně podporují, zejména v těchto dnech, kdy přicházím s vyhlášenou novinkou “Vědomá Kristallizace”, jež se brzy spustí. 

.

Děkuji za podporu, děkuji za sdílení a děkuji za důvěru ve mne. Ačkoliv jsem vyhlásil jen 2 kurzy do Prahy, plní se skutečně rychle oba a já jsem trochu v šoku. Popsat metodu takto obsáhlou je skutečný oříšek a tak jsem byl připraven na to, že lidé budou plnit tyto kurzy spíše vlažněji a více až na základě referencí prvních odvážlivců. Vše jde ale velice rychle, spontánně a já cítím velikou radost – znáte to – takové to lechtání a hřejivý pocit od srdce níže – což vnímám jako výraz naplnění, či vnitřní pochvala, že dělám správnou věc … 

.

Děkuji Vám všem, neboť je mi jasné, že většina z přihlášených přichází právě z důvodu, že se jedná o můj kurz a mají důvěru hlavně v mou osobu. Velice mne to těší a hodně si slibuji od prvního rozjezdu, který příjde 24. října https://kristall-centrum.cz/akce/rubrika/kristallizace/ … Zároveň se Vám, svým příznivcům rád pochlubím osobním zážitkem, který změnil můj pohled na určité věci a který právě s tímto tématem souvisí.

.

Byl jsem osloven Erikou Vincourekovou, organizátorkou bratislavského festivalu Biostyl a Esoterika, který proběhl začátkem října v Inchebě. Musím se přiznat, že téma já a přednášky jsem v sobě již dříve uzavřel a mé “nezlobte se, ale ne” byla nejčastější odpověď na nabídky z různých festivalů. Paní Erika má však veliké osobité kouzlo a evidentně i bohaté zkušenosti v oblasti jednání na všech úrovních. Zkrátka mne překecala, lidsky jsme si sedli a já kývnul na tři přednášky v Inchebě v rámci tohoto festivalu. Jedna přednáška na téma Mimosmyslové vnímání (v níž jsem již poněkud ostřílenější) proběhla víceméně podle očekávání, ale více jsem se soustředil na následující den, kdy mne čekaly právě 2 přednášky na téma představení metody Vědomá Kristallizace. 

.

První přednášky na nové téma a takové, na kterém mi skutečně hodně záleží. A přišlo očekávané dilema: “No jo, ale co tam budu říkat? 50 minut je příliš krátká doba na to, ponořit lidi do tématu tak, aby to i procítili a nejednalo se jenom o slova”… Tedy jsem se rozhodl o výcuc z teorie o našem postavení zde, jak chápat děje kterých se účastníme a smysl života tak, jak to prezentuji na kurzu. Chápu, že oproti jiným přednáškám na podobných festivalech jsem se rozhodl jít hodně do hloubky a citlivých témat, ale pokud právě tato teorie má zaujmout lidi a bude to s nimi ladit, potom je to nejlepší pozvánka na mé nové kurzy. 

.

Bez přípravy, šel jsem na to – “ ups” …. První pohledy lidí na mne a můj první pohled do přednáškového prostoru … na to, že se konají 4 přednášky v jednu dobu, jsem byl pozitivně překvapen počtem posluchačů. Rozhlédl jsem se lépe a uviděl jsem, že třetina lidí, co tu seděla, byli na mé přednášce o mimosmyslovém vnímání. Tedy začátek, jdu na to a hned z kraje jsem právě známé tváře musel upozornit, že pojetí této metody je poněkud odlišné od předchozí přednášky na jiné téma. Následně jsem se během chvilky ponořil do tématu a začal povídat věci, které evidentně posluchači tak celkem nečekali 🙂 – a probral jsem toho dost 🙂 . Zprvu několik jedinců vstalo a odešlo, což jsem vnímal jako názorový nesouhlas a bylo to v pořádku … valná většina lidí však zaujatě poslouchala a otevřela se mému podání. Potlesk na závěr a řada lidí s osobním dotazem, či poděkováním mi byla dostatečnou zpětnou vazbou pro to, abych svou první přednáškovou prezentaci Kristallizace vnímal jako úspěšnou. Děkuji za to a pln očekávání se těším na druhou přednášku stejného obsahu. Tato následovala na závěr dne … cca 3 hodiny po předchozí a to už jsem si říkal, že to hlavní mám za sebou, teď přijde jen pár lidí, co vydrželi do konce přednáškami nabytého dne, plných zajímavých lidí a témat.

.

Opak byl pravdou a já stál poněkud šokován – plno… Mnoho stejných tváří, co tu sedělo jsem viděl na předchozí “stejné” přednášce před pár hodinami. Oni si to přišli znovu poslechnout na úkor ostatních přednášejících, kteří přednášeli v tu samou dobu, co já … Teď přivedli někoho s sebou a znovu zaujatě poslouchali 🙂 Začátek a tentokrát jsem je musel upozornit, že neuslyší dvakrát stejná slova, neboť věci povídám tak, jak mi přichází, včetně souvislostí a nikdy to nebude stejné. Začal jsem tedy přednášet a několik lidí stejně jako předtím vstalo a odešlo. Již jsem se jen pousmál a ponořil se do témat, která jsem předával posluchačům. Tentokrát jsem se však ponořil důkladně … přestal jsem vnímat okolí i čas, jen jsem povídal.

.

V průběhu přednášky chodili lidé kolem vstupních dveří, mnoho z nich se zaposlouchalo a následně vešlo dovnitř a zaplňovali prázdný prostor. Když jsem se tak trochu uzemnil a rozhlédl se, najednou vidím, že prostor pro posluchače je zaplněn, lidé seděli i stáli, kde bylo volno. I u vstupních dveří se tísnila skupina lidí a dávali najevo své zaujetí a souhlas s tématy … Byl jsem dojatý a ponořil se ještě více.

.

V další pauze jsem se až zalekl, neboť mezi lidmi u dveří stál muž z pořadatelské služby a v tu chvíli mi došlo, že jsem zřejmě přetáhl přednášku a prostory se již vyklízí. Byla to pravda, přetáhl jsem půl hodiny 🙂 Tak jsem se obrátil omluvně k tomuto pořadateli s tím, že již budu ukončovat přednášku. Ten muž mne však zaskočil, neboť řekl “ v pohodě, pokračujte, já poslouchám” a tak jsem ještě dokončil témata. Lidé seděli a poslouchali do konce 🙂 Na závěr potlesk, spousta krásných zpětných vazeb a rozebrány veškeré letáky, co jsem měl vytištěné pro ten den (100) 🙂

Poslední perlička už jen patřila opět pánovi z pořadatelské služby, který dohlédl, aby lidé prostor opustili a následně jen smutně podotkl “já chtěl nějaký kontakt na Vás a stránky, kde se dozvím o tom více a oni tu všechno rozebrali” … 

.

Krásné dojmy jsem si odnášel a nové poznání – je na čase něco změnit. Tedy po výborných reakcích z festivalu je Bratislava druhým městem, kde vyhlašuji kurzy “Vědomé Kristallizace” a sám se již rozhlížím po zajímavých možnostech, kde budu moci svou novou metodu prezentovat formou přednášek ….

Tak třeba se na některé potkáme 😉

.

Děkuji všem za slova podpory, které mi poskytujete, či dáváte najevo jakýmkoliv způsobem – velice si toho vážím <3

.

.

s pokorou a přáním všeho dobrého

Jan Světlák

.

…………………………………………………………………………………

.
.


.

.

.
.

..

.

Napsat komentář

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien